Träna tillsammans och ha roligare

 

Ibland kan det vara svårt att komma iväg till gymmet eller ut på löprundan trots att man vet att man borde och att man mår bra av det. När motivationen tryter är därför ett bra tips att träna med en kompis.

Det finns många fördelar med att träna med en kompis. Har man bestämt träff med en vän är det svårare att ställa in ett träningspass eftersom man inte bara sviker sig själv. Om man har haft en dålig dag och inte orkar träna kan en stunds samtal och skratt med en vän pigga upp och motivera.

Det är också ett effektivt sätt att hinna få in både träning och social aktivitet i ett hektiskt schema –

två flugor i en smäll. En långpromenad stimulerar samtal och kan avslutas med en härlig fika efteråt. En annan dag kanske man kör en intensiv men vänskaplig squashmatch, förhållandet, dagsformen och individuella önskemål avgör träningsformen.

Kanske vill man springa ett lopp men saknar den där riktiga träningsdisciplinen? Om man anmäler sig med en kompis blir man motiverad, man kan peppa varandra att klara av utmaningen, man får sällskap på banan under själva loppet och får ett härligt gemensamt minne att vara stolta över!