Bästa träningen för att effektivisera fettförbränningen

För att minska i vikt är nyckeln en höjd ämnesomsättning. Konditionsträning och styrketräning fungerar för att höja ämnesomsättningen. När du ska träna för att gå ner i vikt och minska fettmassa finns det risk att brösten blir mindre eftersom de till största del består av fett. Om du inte tycker att den tanken är speciellt lockande kan du alltid göra en bröstoptimering, gå in på https://motiva.health/se/ och läs mer om du är intresserad. Du kan boka en konsultation på https://motiva.health/se/ om du vill veta mer om vad de kan erbjuda just dig. Du kan även på https://motiva.health/se/ läsa verkliga recensioner från patienter som har genomfört en bröstoptimering. När du har gjort en sådan operation kan du gå ner i vikt utan att behöva bekymra dig över att brösten ska bli annorlunda och mindre.

Muskelmassan avgör den totala energiförbrukningen

När du ska optimera fettförbränningen är det intensiteten på träningspasset som är avgörande för hur mycket du kan höja ämnesomsättningen. När du tränar intensivt tvingar du kroppen att utsöndra prestationshöjande hormoner för att kunna överleva. När detta sker i kroppen regelbundet kommer hormonerna att påverka ämnesomsättningen på ett positivt sätt. Konditionsträning är bra men styrketräning är bättre i fettförbränningssyfte. När du styrketränar uppstår det en ökad förbränning av energi efter träningspasset som håller i sig upp till två dygn efter att du har tränat. Dessutom så kickas tillväxten av muskelcellerna igång, vilket gör att muskelmassan ökar. Detta gör i sin tur att den basala energiförbrukningen också ökar.

Stora muskelgrupper förbrukar mer energi

De stora muskelgrupperna förbrukar generellt mer energi än små muskler och därför är det en fördel att träna dessa. Det är muskelmassan som förbrukar energi när du vilar och ju mer muskelmassa desto mer energi går åt. Det bästa är att träna korta och intensiva styrketräningspass, inte mer än en timme. För att inte utvecklingen ska stagnera är det viktigt att träna med progression. Det är även bra att styrketräna ofta och regelbundet för en bra effekt på fettförbränningen. Att använda fria vikter när du ska träna är bättre än att träna i maskiner.