Så påverkas kroppen av träning

Träning påverkar kroppen både fysiskt och psykiskt. Enligt statistiken gör träningen underverk för människors psykiska och fysiska tillstånd. Du behöver inte träna på något speciellt hög nivå för att kunna ta del av de goda sidoeffekterna som träningen ger. Träning har bland annat väldigt positiva effekter på huden. Blodcirkulationen ökar när du tränar och det är gynnsamt för huden. Du får en speciell lyster av att träna. För att få ännu finare hy är det bra att komplettera med bra hudvårdsprodukter. Gå in på hudoteket.se och beställ riktigt bra produkter som passar din hud. Du kan även hitta bra makeup där. Det är viktigt att du använder produkter som verkligen passar bra för just din hud. Om du använder fel produkter kommer effekten som du vill ha att utebli.

Fysiska effekter av träning

Överlag har personer som tränar regelbundet en bättre fysisk hälsa än de personer som inte gör det. Att utföra regelbunden och måttlig konditionsträning har visat sig minska risken för en rad olika sjukdomar som exempelvis cancer. Träning förebygger även övervikt och ökar den kognitiva prestationen om du tränar mycket kondition. Styrketräning motverkar förtvining av musklerna och benskörhet hos äldre människor.

Färre hjärnceller går förlorade

Träningen ger även flera positiva effekter på psyket. Kortsiktig gör träningen att du får en bra känsla i kroppen. Det beror på att flera signalsubstanser frisätts när du tränar. Signalsubstanserna gör att du känner dig lugn, pigg och nöjd. En annan positiv effekt är att du får ett bättre minne. På lång sikt har träningen flera olika positiva effekter. När du tränar påverkas hjärnan på ett sätt som gör att åldrandet bromsas upp. Du förlorar färre hjärnceller när du tränar regelbundet. Det räcker med att du motionerar 30 minuter om dagen för att få dessa positiva effekter. Depression och nedstämdhet är något som kan förebyggas med hjälp av regelbunden träning. Träning är även bra för att motverka stress.

Börja träna redan idag

Det är aldrig för sent att börja träna eller motionera. Att öka på vardagsmotionen är ett bra sätt att få in mer rörelse i vardagen. Alla människor gynnas av att vara fysiskt aktiva. Om du vill börja träna är det viktigt att du tar det lugnt i början för att göra träningen till en hållbar vana.