Bättre skolresultat med träning

Att plugga till ett prov är inte alltid det lättaste och det kan bero på att man tycker ämnet är svårt, att man har dåligt med tid eller att man helt enkelt har svårt att koncentrera sig. För många innebär det både frustration och stress och det är inte ovanligt att man sitter långt in på småtimmarna i ett desperat försök att få in alla fakta och klara av alla uträkningar.

Ofta handlar det hela om att man inte använder rätt studiemetod och det finns flera sätt att gå tillväga på för att höja sina resultat och betyg som inte bara är effektiva men också ger mer fritid. Ett sådant är att skaffa sig en så kallad studybuddy, en person som fungerar som en personlig coach när det kommer till studierna. Bor man till exempel i huvudstaden kan man hitta läxhjälp i stockholm genom några enkla klick och på så sätt lyckas mycket bättre med sitt ämne.

Ta tid för träning

Fysiska aktiviteter, särskilt konditionsträning som att springa eller cykla, har visat sig vara extremt bra för dem som studerar då syretillförseln till hjärnan underlättar förmågan att lära och koncentrera sig. Forskning där man låter elever

pulsträna innan lektionerna visar att eleverna dels presterar bättre under lektionernas gång men också dels att de kommer ihåg upp till 20% mer än om de inte tränat. Genom att testa detta både i Sverige och i USA har man upptäckt att skolgymnastik inte bara är viktigt för elevernas fysik utan även för att deras studieresultat blir markant bättre.

Att ta en timeout i studierna ger hjärnan en chans att “starta om” och man mår bättre i allmänhet. Det är ett känt faktum att stillasittande inte bara är farligt för hälsan utan dessutom gör oss trögare och mindre energiska, och det är ju det sista man vill när man pluggar. Allt som krävs är lite planering. Ett bra schema är till exempel att efter skolan ta en paus när man kommer hem, sedan ta en halvtimmes löprunda följt av att man läser läxorna i någon timme. Ta sedan en kort promenad och plugga i 45 minuter. Dansa runt till en favoritlåt i vardagsrummet och studera sedan i en halvtimme. Sammanlagt tar hela omgången några timmar men sedan kan man stänga böckerna och ta det lugnt under resten av kvällen och göra det man tycker om. Eftersom man varit effektiv behöver man inte ha dåligt samvete, vilket i sin tur reducerar stressnivåerna och man mår bättre både fysiskt och mentalt.

När man känner sig stressad ger detta många negativa konsekvenser och en sådan är sömnbesvär. Är man inte utvilad brister koncentrationsförmågan lätt och det ger i sin tur sämre studieresultat. Ge därför kroppen en välbehövlig träningsomgång, ta den läxhjälp du behöver och se fram emot en märkbar förbättring i skolan!