Fem tips för att hjälpa dig till gymmet

Det är mycket lättare att köpa ett gymkort, än att verkligen ta sig iväg till gymmet. Här kommer fem tips som hjälper dig att verkligen nyttja gymkortet.

1# Tänk geografi

Ett gymkort är en bra investering om det används. Innan du köper ett gymkort, eller snarare ett årsabonnemang på ett gym eller fitnesscenter, bör du se till att du verkligen satsar på rätt motionsställe. Istället för att utgå från erbjudanden och pris, bör du utgå från hur lätt det är för dig att fysiskt ta dig till gymmet. Om du hittar ett billigt gym som kräver att du åker buss femton minuter extra eller ligger långt från både bostad och arbete, kan det billiga kortet bli en dyr affär. I så fall är det mycket klokare att satsa på ett hemmagym och köpa ett löpband hos Gorillasport.se, placera det framför tv:n eller en iPad och motionera till något inspirerande och intressant.

2# Gymkort – en investering

Att röra sig är att investera i sin hälsa. Till viss del är investering i hälsa ett sätt att pensionsspara. Förutom att du kommer att orka göra roliga saker om du är frisk, är det också billigare att vara frisk än sjuk. Ju mer du ser din träning som en framtida investering, desto lättare kommer det att vara att använda kortet.

3# Planera

Det räcker inte med att köpa ett gymkort, du måste också planera in din träning. Det klokaste är om du hittar två eller tre gruppass som du gillar och håller dig till dem, vecka efter vecka. För att lyckas måste du både lägga in det i din kalender och planera in lagom många pass. Det är lätt att vilja ta tag i hälsan på allvar efter nyår och träna minst fem dagar i veckan. Det är sällan det håller, utan du ger upp helt och hållet efter ett tag. Då är det bättre att satsa på ett par pass i veckan, men att alltid genomföra dem.

4# Gemenskap

För många hjälper det att träna tillsammans med en vän. Om du föredrar att göra saker tillsammans med kompisar är det bästa om både du och din partner, syskon eller kompis köper kort på samma ställe. Det absolut bästa är om ni tillsammans planerar in vilka pass som ni ska ta och sedan peppa varandra att lyckas.

5# Ekonomisk piska

Ibland kan vi behöva plåga oss själva, eller plånboken, för att verkligen göra saker. Det är få saker som kan motivera oss så mycket som pengar. Ett tips för att verkligen ta dig i väg till gymmet är att göra en överenskommelse med en vän om att den personen ska få en summa pengar varje gång som du INTE går till gymmet. Tjugo kronor per pass som du inte går på, kan vara en lagom stor summa i “böter”.

Om du tror att gymkortet bara kommer att bli liggande, kan du köpa utrustning som löpband och crosstrainer för att träna hemma istället, men följa alla råd för att det verkligen ska bli av.