Träning på is

Att träna på is har sedan länge varit populärt i Sverige och i även i andra delar av världen. Vintertid finns det stora möjligheter att träna utomhus, och under de årstider när klimatet inte är så kallt kan man istället utföra sin träning i en ishall. Utbudet av träningsformer som sker på is varierar något i Sverige. De två största sporterna är naturligtvis ishockey och konståkning, men det finns också annan typ av träning som går att utföra på is. Man behöver inte heller vara medlem i något lag eller klubb för att kunna träna på is. Det går naturligtvis också att göra det helt på eget bevåg så länge man har rätt utrustning och en plats att utföra sin träning på.

Utrustning som behövs för att träna på is

Skridskor mot en röd bakgrund

Vill man träna på is är det viktigt att ha ett par bekväma skridskor som ger ett bra stöd åt foten. Det finns olika modeller att välja mellan beroende på vilken typ av träning man vill utföra. Skridskor kan vara ganska dyra att köpa, och därför kan det löna sig att leta efter ett par begagnade om man inte har en stor budget för sin utrustning. Man kan också behöva investera i kläder som är varma och lätta att röra sig i. Här finns en nhl shop sverige som säljer häftiga matchtröjor man kan använda utanpå jackan. En sådan tröja kan göra träningen extra rolig.

Risker med att träna på is

Tränar man på is främst för konditionens skull förekommer det inte stora risker med träningen, förutsatt att man känner av sin kropps gränser. Börjar man däremot träna i ett lag eller för ett specifikt mål blir också skaderisken större. Hockeyspelare kan bland annat drabbas av hjärnskakningar på grund av att spelet ofta är fysiskt, och många inom konståkningen drabbas av anorexi. De flesta klubbar har kunniga tränare och ledare som kan hjälpa till ifall olyckan är framme eller om man skulle drabbas av någon sjukdom.