Träna det du tycker om

Att träning är bra vet de flesta, men det är ju så svårt att få det att bli av ibland. Knepet är att hitta en träningsform som är rolig, så rolig att du längtar efter nästa gång. Gillar du att träna ensam så gör det, gillar du att träna lagsport väljer du förstås det. Det är också roligt att variera lite. Vissa dagar kanske det känns bra att ta en ensam joggingrunda för att låta tankarna fladdra fritt, andra dagar behövs en riktig genomkörare med en kompis.

Padel – den nya sortens tennis

Padel har på bara några år blivit väldigt populärt och det byggs padelbanor överallt. En riktig innesport och en kul sådan. Den liknar tennis lite men det finns ändå skillnader mellan padel och tennis. En padelbana är till exempel omringad av väggar som får användas i spelet, precis som i squash. I en match räknas poängen på samma sätt som i tennis, vilket en del upplever som krångligt i början. I padel används särskilda racketar och det finns även andra tillbehör, men på www.rocketpadel.com finns det du behöver om du vill komma igång med denna roliga sport.

Välj träningsform för din ålder

Padel är snabbt och intensivt och kanske känns lite för snabbt för dig som har lång erfarenhet av livet. Men det finns så många andra träningsformer och exempelvis styrketräning för äldre rekommenderas av många. Det är ett bra sätt att bli starkare, träna balans och hållning och samtidigt hålla igång hela kroppen. Ett annat sätt är att helt enkelt gå promenader, kanske lite försiktig joggning efter ett tag. Känns det bra går det lätt att öka tiden du är ute eller antalet kilometer du avverkar. Tempot får kroppen bestämma. Om du tränar på ett klokt sätt blir det roligare och kroppen håller längre. Simning är en annan träningsform som är skonsam för kroppen. Belastningen blir helt annorlunda när du är i vattnet och risken för skador är mindre. Simma bröstsim går utmärkt och kan du crawla gör du det. Simning är allsidigt och tränar hela kroppen på ett skönt sätt, om du gillar vatten förstås.

Kom igång med din träning

Att komma igång är faktiskt ofta det som är enklast, det svåra kommer sedan. Att fortsätta. Det är så lätt att ge ett nyårslöfte och börja träna stenhårt direkt, full av energi och vilja. I tre dagar är det lätt att ta sig till gymmet sedan är kroppen totalt slut av träningsvärk och ursäkterna börjar rada upp sig. Det finns miljoner skäl för att undvika gymmet helt plötsligt och bara ett skäl för att gå det. Det är det skälet du måste hitta och hålla fast i. Det är bra om det skälet handlar om att du vill, att du tycker det är roligt, att du gör det ihop med en kompis. Hitta ditt skäl till att faktiskt ta dina regelbundna pass och träna på ett sådant sätt att du längtar till nästa pass. Innebär det att du tar det väldigt lugnt ibland är det OK, men hoppa inte över helt.